Reparatie Kef PSW 3000

De Kef PSW 3000 is een subwoofer van en ander caliber. Deze subwoofer is voorzien van een veel betere koeling dan die uit de 2000 serie. De aansluitingen voor de frontluidsprekers zijn ook weer terug, waardoor je het filterwerk, wat in deze subwoofer goed ontwikkeld is, volledig benut. De versterker is gebaseerd op de 2000 serie en voorzien van een traditionele transistorversterker wat borg staat voor een warm geluid. Nieuw bij deze Kef PSW 3000 is de afstandsbediening. Een minpunt is dat de unit niet is voorzien van een real Standby schakeling. Dit heeft tot gevolg dat het vermogen in standby slechts beperkt wordt teruggeschakeld. De voeding is ook geheel vernieuwd wat ervoor zorgt dat er geen heftig warmteprobleem meer is.

Problemen met de Kef PSW 3000

De twee stuurtransistoren het erg zwaar hebben in de Kef PSW 3000. Hierdoor gaan ze sneller stuk dan de verwachte levensduur. Wij adviseren daarom om deze transistoren te laten vervangen door een ‘zwaarder’ type die de belasting beter aan kan. Ook de voeding heeft last van snelle veroudering. Helaas ondersteunt Kef geen reparatie meer en zijn onderdelen slecht verkrijgbaar. Wel hebben we een goed alternatief gevonden voor de voeding die ook nog eens veel energiezuiniger is dan de originele. Problemen met de PSW 3000 zijn o.a.:

  • De subwoofer doet niets meer
  • De subwoofer geeft geen geluid ondanks dat het lampje groen wordt
  • De subwoofer knalt soms zonder aanleiding
  • De subwoofer bromt zacht

Kef PSW 3000 reparatie

Mocht u last ondervinden van een van de bovenstaande problemen, dan repareren wij graag uw subwoofer. Neem contact op of bekijk onze reparatietarieven. Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies?