Reparatie Kef PSW 2000

Met een Kef PSW 2000 subwoofer bent u ongetwijfeld tevreden over het geluid. Deze subwoofer is voorzien van een prima luidspreker en een goed uitgebalanceerde klankkast.

De versterker is traditioneel van opbouw en heeft een werkelijk vermogen van 75W. Bij dit vermogen treedt absoluut geen vervorming op.

Problemen bij Kef PSW 2000

Een nadeel van de traditionele versterker is dat deze last hebben van energieverlies wanneer deze zijn uitgevoerd met een zogenoemde lineaire voeding. De standby van de subwoofer – dat is wanneer het lampje rood is – zorgt niet voor voldoende afname in energieverbruik. In standby gebruikt de sub nog altijd een slordige 13Watt. Een vergelijkbare lamp schakelt u gewoonlijk uit wanneer het licht niet nodig is. Deze energie wordt volledig omgezet in warmte vergelijkbaar met een elektrisch kacheltje van 13Watt. Omdat de ruimt waarin dit “kacheltje” staat erg klein is kan de temperatuur al snel oplopen naar zo’n 50ºC en op sommige plekken zelfs meer dan 80ºC. U begrijpt dat dit onwenselijk is.

Reparatie Kef PSW 2000

Electronicare kan uw kostbare subwoofer reviseren. Warmtebronnen en warmte-gevoelige componenten worden zo ver mogelijk uit elkaar gezet. Ook wordt er een betere koeling gerealiseerd voor de warmtebronnen waardoor de warmte zo snel mogelijk naar buiten wordt afgevoerd. Na de revisie voelt de aluminium koelplaat dan ook warmer aan dan voorheen.

Wij adviseren u altijd de subwoofer met de schakelaar uit te zetten. Het onnodig aan laten staan van de subwoofer zal de levensduur aanzienlijk verkorten en de energierekening niet ten gunste komen.

Desgewenst kunt u ook kiezen voor het inbouwen van een gedeeltelijke niet lineaire voeding. Het voordeel hiervan is dat de warmteontwikkeling in de subwoofer minimaal is en hij dus wat dat betreft aan mag blijven staan. Wel zult u er dan rekening mee moeten houden dat hij nog altijd minimaal zo’n 10Watt energie omzet in warmte.

Samengevat

Kortom, vertoont uw sub de volgende klachten dan kunnen wij veel voor u betekenen:

  • de subwoofer bromt
  • de subwoofer ratelt
  • de subwoofer doet niets ondanks het groene lampje
  • de subwoofer werkt soms
  • de subwoofer geeft soms spontaan een knal

Meer weten?

Kijk naar onze prijzen of mail voor meer informatie.
Op een mail krijgt u doorgaans binnen 24uur antwoord.
Bellen kan natuurlijk ook echter wij maken geen gebruik van voice mail.