Reparatie Celestion S10

De Celestion S10 versterker heeft een werkelijk vermogen van 75W en kent een traditionele opbouw. Hierbij treedt geen vervorming op, wat de geluidskwaliteit ten goede komt.

Veelvoorkomende problemen met de Celestion S10 subwoofer

De Celestion S10 is uitgerust met een lineaire voeding. Veel traditionele verterkers maken hier gebruik van. Daaraan kleeft een nadeel. Wanneer de subwoofer in de standby stand staat – het rode lampje is aan – verbuikt de Celestion S10 ongeveer 13Watt aan vermogen. Deze energie wordt omgezet in warmte waardoor de temperatuur in de subwoofer al snel kan oplopen naar tot ongeveer 50ºC. Op sommige plaatsen kan dit zelfs meer dan 80ºC worden.

Reparatie van de Celestion S10

Electronicare kan uw subwoofer repareren. Bij die reparatie worden warmte-gevoelige componenten zo ver mogelijk uit elkaar geplaatst en wordt een betere koeling voor de warmtebronnen gerealiseerd. Daardoor wordt warmte zo effecient mogelijk naar buiten wordt afgevoerd. De aluminium koelplaat zal door deze aanpassing beter functioneren en de Celestion S10 op de juiste temperatuur houden.

Ons advies

Wij adviseren u altijd de subwoofer met een schakelaar uit te zetten. Dit verlengt de levensduur van de subwoofer en is bovendien nog gunstig voor de energierekening ook! U kunt ook kiezen een gedeeltelijk niet lineaire voeding waarbij de warmteontwikkeling van de subwoofer minimaal is en deze aan kan blijven staan.

De Celestion S10 in een notendop

Vertoont uw celestion s10 een van de volgende klachten?

  • de subwoofer bromt
  • de subwoofer werkt soms wel en soms niet
  • de subwoofer knalt spontaan
  • de subwoofer ratelt
  • de subwoofer doet niets ondanks het groene lampje brandt

Neem dan contact op met Electronicare!

Meer weten?

Kijk naar onze prijzen of mail voor meer informatie. Op een mail krijgt u doorgaans binnen 24uur antwoord. Bellen kan natuurlijk ook echter wij maken geen gebruik van voice mail.