Wat is een subwoofer?

Wat is een subwoofer nu precies? Eigenlijk zijn het luidsprekers speciaal geschikt voor de lage tonen van 100Hz en lager. Dat is ook de reden dat subwoofers zo groot zijn in verhouding tot normale luidsprekers. Immers, deze luidsprekers moeten een grote uitslag kunnen realiseren om de lage tonen hoorbaar en voelbaar te maken.

Opkomst van de subwoofer

De opkomst van de subwoofer is een gevolg van de enorme populariteit van Home Cinema sets. De thuisbioscoop ervaring is terug te vinden in veel huiskamers, maar het formaat is een stuk gunstiger. We willen kleine luidsprekers omdat vijf of meer grote luidsprekers de kamer al snel vol maken. Het nadeel van deze kleine luidsprekers is dat ze de lage tonen niet  weergeven. Dat doet dan de subwoofer binnen de installatie.

Meer weten over subwoofers?

Wilt u meer weten over subwoofers? Houdt dan deze website in de gaten. Wij zullen in het blog regelmatig artikelen plaatsen over subwoofers!

2 Reacties op “Wat is een subwoofer?”

  1. Ben schreef:

    ik heb een nieuwe onkyo versterker waarop mijn subwoofer het niet doet haal ik de de tulpstekker eruit en doe hem er weer in dan doet hij het een paar minuten en dan stopt hi er weer mee op mijn oude onkyo versterker deed hij het altijd probleemloos
    wat zou de oorzaak kunnen zijn
    muziekale groet,
    Ben

Reageer!